українська православна церква

київська митрополія

 

Відбулися соборна Літургія та спільне говіння духовенства Солом’янського благочиння Києва

 

21 березня 2018 року, у середу 5-ї седмиці Великого посту з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай звершив літургію Передосвячених Дарів в храмі на честь Преображення Господнього Солом’янського благочиння міста Києва.

Преосвященному владиці співслужили благочинний Солом’янського благочиння протоієрей Ярослав Шовкеник, настоятель Свято-Пантелеімонівського храму пртоієрей Валерій Коваль та духовенство благочиння.

Після сугубої єктенії преосвященний владика підніс молитву за мир в Україні.

Під час Богослужіння відбулося спільне говіння священнослужителів, сповідь у яких приймав духівник Солом’янського благочиння протоієрей Сергій Дегтярьов. Владика Миколай, як настоятель столичного храму на честь великомученика Димитрія Солунського Солом’янського благочиння сповідався разом з духовенством благочиння.

На завершення богослужіння преосвященний Миколай поздоровив настоятеля й духовенство зі спільною сповіддю і причастям та передав духовенству від Блаженнішого Митрополита Онуфрія подяку за гідне служіння.