українська православна церква

київська митрополія

 

День пам'яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона

 

9 серпня, в день пам'яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, столичний Свято-Пантелеімонівський храм при "ЦЕНТРІ МІКРОХІРУРГІЇ ОКА" відзначив престольне свято.

Напередодні ввечері, 8 серпня було відслужено урочисте Всенічне бдіння з читанням акафісту святому великомученику і цілителю Пантелеймона. На свято прибули гості з єпархій Української Православної Церкви, а також настоятелі київських храмів.

У сам день свята святого великомученика і цілителя Пантелеймона був здійснений молебень з освяченням води. Божественну Літургію в цей святковий день очолив благочинний м Рівне та Рівненського району протоієрей Валерій Капітанюк. Йому співслужили благочинний другого лікарняного благочиння протоієрей Генадій Батенко, настоятель храму протоієрей Валерій Коваль, секретар Ніжинської та Прилуцької єпархії протоієрей Валерій Дашко, а також священнослужителі з Києва та єпархій УПЦ.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва за Церкву та мир в Україні. Чудовим співом прикрасили богослужіння два хори під керівництвом регента Марії Коваль.

Після читання Євангелія святкове слово виголосив протоієрей Валерій Капітанюк. Після закінчення Божественної Літургії був звершений хресний хід навколо храму, з молебним співом до святого великомученика Пантелеімона.

Після чого протоієрей Валерій Капітанюк привітав настоятеля та парафіян з престольним святом. У свою чергу, настоятель храму отець Валерій подякував за приїзд та спільну молитву.