українська православна церква

київська митрополія

 

День пам’яті 40 Севастійських мучеників

 

22 березня, у четвер 5-ї седмиці Великого посту, в день пам’яті 40 Севастійських мучеників парафія на честь мучеників Севастійських Святошинського благочиння міста Києва відзначила своє престольне свято.

В цей день, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в храмі на честь 40 Севастійських мучеників було звершено святкову літургію яку очолив вікарій Київської Митрополії, керуючий Південним київським вікаріатством єпископ Васильківський Миколай.

Його Преосвященству співслужили: секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, благочинний Святошинського благочиння протоієрей Діонісій Дунаєв, настоятель храму протоієрей Вадим Рогоза, заступник голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, настоятель Свято-Пантелеімонівського храму пртоієрей Валерій Коваль, духовенство та гості парафії у священному сані.

Після сугубої єктенії владика підніс молитву за мир в Україні.

На завершення літургії єпископ Миколай та духовенство звершили чин славлення 40 Севастійських мучеників перед частками їх святих мощів.

Владика Миколай тепло привітав присутніх з престольним святом, побажав всім молитовного покровительства мучеників Севастійських і передав благословення й поздоровлення зі святом від Предстоятеля Української Православної Церкви.