українська православна церква

київська митрополія

 

Участь в урочистостях присвячених 1030-річчю Хрещення Русі і пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира

 

В цей день, з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі та напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, був звершений святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці у Києві, який очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Разом із Його Блаженством за Богослужінням молились ієрархи та духовенство 12 Помісних Православних Церков та усіх єпархій Української Православної Церкви, сотні тисяч православних віруючих з усієї України та групи паломників з Білорусі, Молдови, Румунії та інших країн.

Після завершення молебню, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з єпископатом та духовенством Помісних Православних Церков і Української Православної Церкви очолив хресний хід із чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. У молитовній ході цього року взяли участь 250 тисяч православних вірян.

Велелюдна хода прямувала центральними вулицями Києва до Києво-Печерської Лаври.

Біля поклінного хреста на вулиці Грушевського Його Блаженство разом із усім духовенством та мирянами помолився за упокій душ тих, хто загинув у трагічних подіях лютого 2014 року.

Хресний хід супроводжували великі святині: мощі святого благовірного князя Володимира, священномученика Климента, єпископа Римського, великомученика Георгія Побідоносця, стопа святого апостола Андрія Первозваного, образ із часткою мощей апостола Андрія Первозваного, Зимненська ікона Божої Матері, ікони з часткою мощей священномученика Володимира, митрополита Київського, та преподобного Серафима Саровського.

Ввечері того ж дня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили єпископи та духовенство з усіх єпархій УПЦ, а також представники Помісних Православних Церков.